Meldcode van de auto nodig voor het overschrijven?

auto meldcodeVoor veel mensen is het aanschaffen van een nieuwe auto een hele belevenis. En dat is niet zo vreemd natuurlijk, want het is een flinke uitgave.

Je bent waarschijnlijk al maanden aan het sparen en geld opzij aan het leggen en waarschijnlijk zoek je al een tijdje op websites zoals marktplaats en andere auto verkoop websites. Heb je een nieuwe dan heb je de meldcode van de auto nodig voor het overschrijven. In dit artikel meer informatie.

Als het moment dan eindelijk is aangebroken dat je een andere auto kunt gaan kopen moet je natuurlijk wel veel research gaan doen. Het is van groot belang dat je weet wat je koopt en je niet laat lijden door je emoties.

17Het is heel begrijpelijk dat mensen soms met hun hart een aankoop doen als het op auto’s aankomt. Wil je helemaal zeker zijn dat de auto in goede staat is? Dan kun je het beste een onafhankelijke aankoopkeuring laten uitvoeren door een specialist. De meeste verkopers gaan hier wel mee akkoord. Deze kosten zijn voor jezelf, maar het kan een hoop kosten schelen op de lange termijn.

Auto verzekeren met de meldcode

Zodra je een mooie en leuke auto hebt gevonden die bij je past ga je natuurlijk eerst een proefritje maken en onderhandelen met de verkoper. Of het nu een handelaar is of een particulier, je kunt vaak nog wel wat onderhandelen over de prijs. Dat scheelt weer iets voor jou, want zo’n nieuwe auto kopen is waarschijnlijk een flink rib uit je lijf. Kun je er nog een paar honderd euro vanaf krijgen? Dan kun je daar toch makkelijk weer een paar keer van tanken, dat scheelt weer!

Als je uiteindelijk een mooi bedrag bent overeengekomen voor jouw auto, dan wordt het tijd om een afspraak te maken om de auto op te halen bij de verkoper. Meestal spreek je de volgende dag af of later in de week. In de tussentijd kunnen jullie de betaling voor het afgesproken bedrag rond maken en een afspraak maken voor de overdracht. Voordat je deze afspraak hebt, kun je het beste de auto al verzekeren.

Dit is zeer belangrijk want je wilt natuurlijk niet onverzekerd met je nieuwe auto rond rijden, dit is zelfs strafbaar! Zodra je de auto namelijk bij het postkantoor hebt overgeschreven op jouw naam, ben jij de verantwoordelijke. Soms kun je ter plekke nog een verzekering regelen (bijvoorbeeld door even te bellen naar je huidige verzekeraar) maar beter is het natuurlijk om thuis in alle rust even online de verzekeringen op een rijtje te zetten. Dat kan tientallen euro’s schelen op jaarbasis, ook dat scheelt weer!

 

admin